לוגו איילת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בורר לקיבוץ מושב אגודה שיתופית

בורר לקיבוץ מושב אגודה שיתופית

אגודה שיתופית היא כינוי ישראלי לקבוצת בני אדם אשר התאגדו למען מטרה משותפת, והקימו גוף אשר לא יהיה שייך לאף אחד מהם באופן פרטי, אלא לכולם יחד.

עו"ד איילת רייך, מסבירה שהעיקרון העומד מאחורי העניין הוא האמונה כי כאשר אנשים רבים משלבים ידיים יחד עבור מטרה מסוימת הם מגדילים את הכוח שלהם לפעול למענה יותר מאשר כל אחד בפני עצמו.

רישום האגודות השיתופיות נעשה בפיקוח של רשם האגודות השיתופיות אשר חוסה תחת כנפיו של משרד הכלכלה.

כיום ישנם כמה אלפי אגודות שיתופיות בישראל ביניהם אפשר למנות את הקיבוצים, המושבים וכן לא מעט יישובים קהילתיים.

אמנם, כמו בכל דבר בו מעורבים בני אדם רבים, מתגלים לא פעם מחלוקות ואי הסכמה בנוגע לנושאים שונים ויש צורך לפתור את העניין לטובת כל הצדדים.

באגודה שיתופית הדרך לפתור את הבעיות היא באמצעות מנגנון מוסכם אשר עליו מחליטים באגודה, כמו למשל פנייה לבורר אשר מכונה בורר לקיבוץ מושב אגודה שיתופית, כאשר במקרה של ערעור הדיון מגיע לפתחו של רשם האגודות השיתופיות. מתכונת כזו מכונה בוררות סטטוטורית.

מהו תפקידו של הבורר?

מאחר וכל מהותה של אגודה שיתופית היא הקמה של מנגנון שיסייע לחברי האגודה לקדם עניינים שונים, ולא להתעסק עם סכסוכים ומחלוקות, יש צורך במנגנון אשר יסייע לשמור על השלום בין חברי האגודה מבלי שיהיה צורך לפנות בכל מקרה לבתי המשפט אלא לפתור אותו בהירות על ידי בורר לקיבוץ שמתמחה בפתרון של מחלוקות שונות המתגלות במהלך שנות קיום האגודה השיתופית.

אל הבורר יכולים לבוא ולהתדיין כל אחד מחברי האגודה השיתופית ואף כאלו שעזבו את האגודה, וכמובן חברי הועד או בעלי תפקידים שונים באגודה.

האם ההליך חייב להיות תחת רשם האגודות השיתופיות?

כל אגודה רשאית לקבוע בתקנון שלה את דרכי ההתדיינות במקרה של מחלוקות וסכסוכים כאשר אין חובה לבחור דווקא בדיון מול רשם האגודות השיתופיות.

מלבד במקרים חריגים התקנון הוא הקובע והדיון בפתרון הסכסוך או המחלוקת יהיה בהתאם לתקנון שנקבע.

בנוסף, תמיד ניתן לקבוע אפשרות של פנייה להליך של גישור או גם כאשר הוא לא מופיע בתקנון ניתן להגיע להסכמה על הליך גישור מוסכם אשר יאפשר להגיע להסכמה בין הצדדים ולהביא לפתרון אשר מקובל על כולם.

הליך גישור מתאים כניסיון ראשוני עוד לפני פנייה לגורם חיצוני כאשר הצדדים מנסים להגיע לפתרון מוסכם מבלי שיש צורך בהתערבות חיצונית מה שמעניק להם מוטיבציה גדולה יותר לביצוע ההסכם שהם בעצמם השתתפו בהכנתו.

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

שיתוף:

תוכן העניינים

חדש

פוסטים קודמים

"חוק השקיות" וחנויות הקיבוצים

קיבוצים רבים מחזיקים ב"מכולת" המוכרת דברי מזון וטובין אחרים. וכן ב"חנויות מפעל" למיניהן. שהינן חנויות קמעוניות המוכרות את תוצרי המפעל שבתחום הקיבוץ ובבעלותו. כחלק מהטיפול

חוק הגנת השכר (תיקון 24) התשס

ביום 1.2.09 יכנס לתוקף תיקון 24 ל- חוק הגנת השכר התשי"ח – 1958 (להלן:"החוק"). להלן נביא, בתמצית, את עיקרי התיקון. זאת בשל השלכותיו הרחבות על

Call Now Button