לוגו איילת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

"מנוחת פיצוי"

רובם המוחלט של המשקים החקלאיים בארץ, לרבות הקיבוצים, נאלצים להעסיק עובדים זרים. על מנת להמשיך ולקיים את עסקיהם. במסגרת טור זה כבר עסקתי ולא אחת בתופעה של הגשת תביעות מטעם עובדים זרים כנגד מעסיקיהם. לאחר סיום תקופת העבודה. בפועל, החקלאים נאלצים להתמודד עם תביעה בבית הדין לעבודה. בשעה שפעמים רבות העובד כבר עזב את הארץ. תביעות אלו עוסקות בטענותיו של העובד הזר בדבר זכותו לקבלת זכויות סוציאליות שונות. שלטענתו לא שולמו לו, וביניהן פיצוי בגין עבודה ביום המנוחה השבועי ("מנוחת פיצוי"). לאור פניות רבות שקיבלתי מלקוחותיי בנושא, אנסה לפשט סוגיה זו ולהביא בפניכם את עיקרי הדברים.

יום מנוחה.

חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951 (להלן: "החוק"). מחייב את המעסיק לתת לעובדו יום מנוחה שבועי. ליהודי יש לתת את יום המנוחה בשבת. ולשאינו יהודי- אחד מהימים שישי, שבת או ראשון. בהתאם לדתו של העובד. אורכו של יום המנוחה השבועי צריך להיות לפחות 36 שעות רצופות. למעט עבודות מסוימות בהן הזמן קוצר בהחלטת השר. העבדת עובד ביום המנוחה השבועי הינה אסורה אלא אם התיר זאת שר הכלכלה. כפי שעשה בענפים שונים וביניהם ענפי בעלי החיים.

טיפול בבעלי חיים.

כלומר, מכוח החוק ניתן היתר כללי להעבדה בטיפול בבעלי חיים במנוחה השבועית. עובד המטפל בבעלי חיים מותר להעבידו במנוחה השבועית. ובלבד שבמקום שעות המנוחה השבועית שבהן עבד, ייתן לו המעביד. לכל המאוחר תוך ארבעה שבועות, שעות מנוחה ביום חול. שמספרן כמספר השעות בהן עבד כאמור ביום המנוחה השבועי. מנוחה זו קרויה- "מנוחת פיצוי". מנוחת הפיצוי תכלול, ככל האפשר, ולפחות אחת לארבעה שבועות, את היום. שבו חלה המנוחה השבועית הרגילה של העובד. על מנוחת הפיצוי להיות רצופה. במקרה בו מגיעה לעובד מנוחת פיצוי של יותר מעשרים וחמש שעות – אפשר לחלק את מנוחת הפיצוי לפרקים. ובלבד שכל פרק ממנה לא יפחת מעשרים וחמש שעות ושארית ככל שתהא.

מנוחת פיצוי.

חשוב להדגיש שמנוחת פיצוי היא זכות סוציאלית שאינה ניתנת לפדיון בכסף. זאת, עקב תכליתה של מנוחת פיצוי. כי חלף עבודה בשעות המנוחה השבועית תינתן מנוחה בפועל ולכן אין לפדותה בכסף. הכל, במטרה להגן על העובד. ולדאוג כי עובד שנגזר עליו לעבוד ביום המנוחה יזכה למנוחה שבועית. ולא תתאפשר מניעתה של זכותו הסוציאלית למנוחה על ידי המרתה בתמורה כספית. כמו יתר הזכויות בעבודה, העובדים אינם רשאים לוותר על זכותם ליום מנוחה. כלומר, להסכם בעניין זה שייערך בין מעביד לעובד אין תוקף. והוא אינו מגביל את העובד מלהגיש תביעה בגין הזכות שביכול ויתר עליה בהסכמה.

"מנוחת פיצוי" – שכר עבודה.

יוער כי בפסיקה נקבע כי ימים אלה של מנוחת הפיצוי לא יופחתו ממכסת ימי החופשה של העובד.
כמו כן יצוין כי אם עובד מועסק ביום המנוחה השבועית, הוא יהיה זכאי לגמול עבודה בשווי של 150% משכרו של העובד ביום הרגיל.
יש לציין כי העבדה ביום המנוחה השבועי ללא היתר היא עבירה פלילית של המעביד ושל המעביד בלבד. אולם, יודגש כי העבדה שכזו אינה פוטרת את המעביד מתשלום שכר עבודה בעד עבודה ביום המנוחה השבועי.

"מנוחת פיצוי" – תביעת עובד זר.

לעניין נטל ההוכחה בתובענה של עובד לתשלום שכר עבודה בגין עבודה במנוחה השבועית שבה שנויה במחלוקת כמות שעות העבודה שבעדן נתבע, תהיה חובת ההוכחה על המעביד והוא זה שיצטרך להוכיח כי העובד לא עמד לרשות העבודה במשך שעות העבודה השנויות במחלוקת. זאת, בין היתר, לאור החובה החלה על המעביד לנהל פנקסי שעות עבודה, וכך באפשרותו להציג רישומי נוכחות מתוכם. על המעביד החובה לנהל מעקב יומי- מכני, דיגיטאלי או אלקטרוני על שעות העבודה של העובד באמצעות כרטיסים או שעוני נוכחות ולנהל פיקוח על כך. מעסיק שלא יעשה כן, עשוי למצוא את עצמו מפר את הוראות החוק ובעמדת נחיתות ראייתית מול עובדו בקשר להוכחת שעות העבודה בהליך המשפטי.

 

* המידע המופיע הוא כללי בלבד ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך.

* "איילת רייך – משרד עורכי דין, נוטריון וגישור" מתמחה בקיבוצים, מושבים, תאגידים, בתחום המסחרי-חקלאי-מינהלי וענף הלול על כל שלוחותיו. עו"ד איילת רייך-מיכאלי משמשת כבוררת וכמגשרת במחלוקות.

* אנו מזמינים אתכם לבקר באתר האינטרנט שלנו: WWW.AYELET-RAICH.CO.IL ולעקוב אחרינו בפייסבוק: "איילת רייך – משרד עורכי דין נוטריון וגישור".

שיתוף:

תוכן העניינים

חדש

פוסטים קודמים

הסבת שימוש בנכס בקיבוצים

בקיבוץ פלוני התפנה מבנה ציבור והקיבוץ רוצה לבצע שימוש בנכס. הקיבוץ מבקש להפכו לדירת מגורים לאחר שישפץ את המבנה שיפוץ פנימי. האם הדבר אפשרי? נתחיל

Call Now Button