לוגו איילת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

העסקת ילדים ונוער

העסקת ילדים ונוער

 

חופשת הקיץ החלה. ושוב קמה ועלתה בקרב לקוחותינו השאלה. בעניין ואופן ההעסקה של ילדים ובני נוער במהלך החופשה. לפיכך, בחרנו להביא בפניכם באופן תמציתי את הדינים העוסקים בהעסקת ילדים ונוער. הן במהלך שנת הלימודים. והן במהלך החופשה.

 

חוק עבודת הנוער.

החוק המרכזי הרלוונטי לענייננו הינו חוק עבודת הנוער, תשי"ג–1953 (להלן:"החוק"). החוק קובע, כי מלבד החריג אשר עוסק בעבודה ארעית אצל ההורים שלא בתעשייה, ומלבד עבודה חקלאית במשק ההורים. כל העסקה אחרת של בני הנוער הינה "העבדה" של הנער. וככזו היא חוסה תחת צילו של החוק. הגיל המינימלי בו יכול נער להתחיל לעבוד בהתאם לחוק זה הינו 15 שנים. ואולם, נער אשר מלאו לו 15 שנים, ואשר חל עליו חוק לימוד חובה התש"ט-1949 יעבוד רק בתנאים שקבע החוק. ישנו חריג לכלל זה, אשר לפיו אפשר להעסיק ילד בן 14. בתנאי שהוא קיבל פטור לפי חוק לימוד חובה, וכמו כן קיבל היתר מטעם שר העבודה. עוד חריג לכלל קובע כי אפשר להעסיק נער בן 14, בהתאם לשורת כללים: שהעבודה היא בתקופת החופשה מלימודים; שהעבודה קלה; ושהעבודה אינה פוגעת בהווה ובעתיד בבריאות הילד והתפתחותו. 

 

חובות המעסיק.

מעסיק הנער חייב לנהל רישום ביחס לכל נער שעובד אצלו. הוא אינו יכול להסתתר מאחרי הטענה כי לא ידע, כי נער זה או אחר הינו קטין. או מאחרי טענה כי פלוני אחר היה זה אשר שילם לנער את שכרו.

כמו כן, כדי להעסיק נער חייבים לקבל אישור מרופא המשפחה, אשר יאשר את ההעסקה. ישנם תחומים בהם על הנער לעבור בדיקת התאמה, שהיא בדיקה רפואית רחבה. אותה מבצע רופא מתאים לנושא. סוגי העבודות בגינן דורשים בדיקת התאמה מעין זו, רשומות בתקנות עבודת נוער (בדיקות רפואיות), התש"ס-2000 .

תקנות עבודת הנוער (עבודות אסורות ועבודות מוגבלות), התשנ"ו-1995 הינן התקנות אשר מסדירות את העבודות בהן אסור לנער לעבוד. וכן את ההגבלות אשר חלות על העבדת נערים ונערות. תקנות אלה מוסיפות על התקנות בעניין איסור נער לעבוד בעבודות או בחומרים ספציפיים. אשר נובעות מכוח פקודת הבטיחות בעבודה (נוסח חדש) התש"ל -1970.

 

שעות העסקת ילדים ונוער.

חשוב לציין כי החוק קובע כי אפשר להעסיק נער למשך 8 שעות ביום מקסימום. ולא יותר מ-40 שעות בשבוע עבודה. במקום בו חל שבוע עבודה קצר, יכול נער מעל גיל 16 לעבוד עד 9 שעות ביום. ולא יותר מ-40 שעות בשבוע עבודה. חל איסור להעביד נער ב"שעות נוספות", וכן אסור להעביד נער בימי המנוחה השבועית. כמו כן נער אינו יכול לעבוד בשעות הלילה, כפי הגדרתן בחוק. זאת למעט מקרים מיוחדים, אשר גם להם צריך לקבל היתר. בעניין זה נציין כי שר העבודה יכול להתיר עבודת צעיר בין גיל 16-18 עד שעה 24:00. בחקלאות, או במפעל תעשיה בהם עובדים במשמרות. זאת בתנאים מיוחדים אשר מצדיקים עבודה עד שעה כזו. כמו כן רשאי שר העבודה להתיר עבודת צעיר משעה 5:00. בעבודה חקלאית עונתית, בה מקדימים להתחיל בעבודה.

זכויות הנער "העובד".

ככלל, כל היתר על פי החוק תלוי בכך, כי מבקש ההיתר יצהיר. כי הביא לידיעת הנער את זכותו להביע את עמדתו לעניין מתן ההיתר להעבדתו. וכי מסר לידי הנער טופס הבעת עמדה. במידה ולא הביע הנער את עמדתו יש לציין זאת בבקשת ההיתר. וזאת בהתאם לתקנות עבודת נוער (יידוע נער ושמיעתו) התשנ"ט-1999. זאת ועוד: נער "עובד" זכאי לכל הזכויות הסוציאליות להן זכאי כל עובד. לרבות שכר מינימום, חופשה שנתית, החזר הוצאות נסיעה, ותשלום דמי ביטוח לאומי.

 

עברה על חוק העסקת ילדים ונוער.

מעביד אשר אינו פועל לפי החוק והתקנות, מסתכן בעונשים פליליים. כאשר עסקינן בתאגיד, קבע החוק כפל קנס. כמו כן נמצא המעביד בחשיפה לתביעות נזיקין. בין היתר, בשל העובדה כי הפר חובה חוקתית, ועקב רשלנות. במקרים של העסקת נער בניגוד לחוק, גם הורי הנער עלולים לקבל קנסות, עפ"י החוק.

 

 

* "איילת רייך – משרד עורכי דין" מתמחה בקיבוצים, תאגידים ובתחום המסחרי-חקלאי.

* המידע המופיע הוא כללי בלבד ואין בו בכדי להוות חוות דעת או ייעוץ.

 

עו"ד איילת רייך-מיכאלי מתמחה בליווי אגודות שיתופיות, קיבוצים, מושבים, אגש"חים, חברות, חקלאים, יזמים ואנשים פרטיים. תוך מתן מעטפת כוללת להתנהלותם המשפטית. עו"ד איילת רייך- מיכאלי צברה נסיון רב במשפט האזרחי-מסחרי-מינהלי-חקלאי. ובכלל כך: דיני אגודות שיתופיות, דיני עבודה, דיני חקלאות והתיישבות, דיני חברות,
על כל היבטיהם
.

בין לקוחות המשרד ישנם תאגידים ממגוון רחב של מגזרים עסקיים, מסחריים ופרטיים. חברות, שותפויות, קיבוצים, מושבים, אגודות שיתופיות חקלאיות. מפעלים קיבוציים, גופים העוסקים בתחומי חקלאות מגוונים, מועצות אזוריות, רשות ניקוז ועוד.

עו"ד איילת רייך- מיכאלי מתמחה בדיני אגודות שיתופיות ודיני חקלאות והתיישבות. ליטיגציה מסחרית, דיני עבודה, דיני תאגידים, דיני חוזים וחיובים, משפט מנהלי ודיני מכרזים. התקשרויות חוזיות בענפי חקלאות בהתאם לחוק ההתיישבות. מקרקעין, אנרגיה סולארית ואנרגיית רוח, איכות הסביבה, הפקעות, תביעות ביטוח, הליכי גבייה, ירושות
וצוואות, גישור ובוררות
.

החל משנת 2009 עו"ד איילת רייך-מיכאלי הינה בעלת ייפוי כח מטעם היועץ המשפטי לממשלה. ומייצגת משרדי ממשלה שונים בערכאות בתי המשפט כתובעים וכנתבעים.

 

עו"ד איילת רייך-מיכאלי בעלת תואר ראשון בוגרת LL.B בהצטיינות משנת 2003. בעלת תואר שני LL.M, באוניברסיטת בר אילן.

שיתוף:

תוכן העניינים

חדש

פוסטים קודמים

שינוי סיווג הקיבוץ ל- קיבוץ מתחדש

השינוי מקיבוץ שיתופי לקיבוץ מתחדש הינו שינוי בעל השלכות רבות. המשפיעות על הקיבוץ והחברים בו. כפי הידוע לכם המדובר בשינוי מהותי ויסודי באופיו של הקיבוץ.

Call Now Button